tag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post8111123916209405392..comments2023-03-22T12:54:21.385+01:00Comments on Don't blame the cook.: Oeuf cocotteMagdahttp://www.blogger.com/profile/02751939016672579912noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-68476479381608369202012-06-27T11:44:27.386+02:002012-06-27T11:44:27.386+02:00Ależ to musi być pyszne!Ależ to musi być pyszne!Agatahttp://www.kuchniawformie.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-32583143430061240732012-06-19T09:39:58.532+02:002012-06-19T09:39:58.532+02:00Bardzo brakować będzie mi saucisse sèche d'Auv...Bardzo brakować będzie mi saucisse sèche d'Auvergne i innych... tego wielkiego wyboru dojrzewających szynek również, oj bardzo! Wiem, że w Polsce można je dostać jak się dobrze poszuka (kiedyś znalazłam nawet szynkę z Bayonne w Bomi :)), ale to już nie to samo. Tzn. pewnie smakują podobnie, albo nawet tak samo, ale w Tuluzie to było związane z trybem życia, kulturą, sposobem jak się tam jada. Ta cała atmosfera jest jedyna w swoim rodzaju i tego kontekstu właśnie będzie mi teraz brakować.<br />Niemniej jednak będąc tam tęskniłam mocno za naszym serkiem wiejskim, maślanką, twarogiem. Każdy kraj ma swoje skarby :)Magdahttps://www.blogger.com/profile/02751939016672579912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-87402264074456810692012-06-18T19:55:42.152+02:002012-06-18T19:55:42.152+02:00Oeufs cocotte, a jeszcze ze szparagamii trybula, t...Oeufs cocotte, a jeszcze ze szparagamii trybula, to prawdziwe niebo w gebie Magdo :)<br />No i widoki swietne :)<br /><br />Pozdrawiam!<br /><br />PS. Jak myslisz, czego bedzie Ci najbardziej brakowac teraz w PL? Kulinarnie mam na mysli, choc nie tylko w sumie. Ciekawa jestem bardzo, co podobalo Ci sie najbardziej :)Beahttps://www.blogger.com/profile/10882569034390518741noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-81923289573095217152012-06-04T10:58:26.122+02:002012-06-04T10:58:26.122+02:00Ciesze sie, ze sie podoba. Niestety sama zjadlam w...Ciesze sie, ze sie podoba. Niestety sama zjadlam wszystko :pMagdahttps://www.blogger.com/profile/02751939016672579912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-67350317594825296892012-06-04T10:57:55.227+02:002012-06-04T10:57:55.227+02:00Polecam do wyprobowania. Pierwszy raz jadlam szcza...Polecam do wyprobowania. Pierwszy raz jadlam szczaw w innej postaci niz zupa szczawiowa ;)Magdahttps://www.blogger.com/profile/02751939016672579912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-25354517033136882362012-06-02T18:29:51.526+02:002012-06-02T18:29:51.526+02:00uwielbiam jajka robione w ten sposob! :)
pozdrawi...uwielbiam jajka robione w ten sposob! :)<br /><br />pozdrawiam!pieczarka mySiahttp://pieczarkamysia.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-12606217981322940152012-06-02T17:51:29.963+02:002012-06-02T17:51:29.963+02:00Jajko w takim towarzystwie to musi być cudne danko...Jajko w takim towarzystwie to musi być cudne danko! I do tego pysznie przyrumieniona grzanka - smaka mi narobiłaś na maxa!:)sowa_nie_sowahttp://kuchniasowy.blox.pl/htmlnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-68463581202166275852012-05-31T11:33:32.502+02:002012-05-31T11:33:32.502+02:00oui oui oui! :)oui oui oui! :)Magdahttps://www.blogger.com/profile/02751939016672579912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7825303822334114724.post-15363238813438692622012-05-30T20:33:19.775+02:002012-05-30T20:33:19.775+02:00Cóż mogę napisać? Pysznie :-)Cóż mogę napisać? Pysznie :-)renia_thttp://artkulinaria.pl/noreply@blogger.com